Natuurverven

NatuurvervenFarrow and Ball, Painting the Past, Aquamarijn, bekende namen in natuurverf. Naast de traditionele verven hebben wij ook deze merken als bv. krijtverf, kalkverf en lijnolie- houdende verven.

kalkverf1_kleinkalkverf2_klein

Waarom natuurverf?
Natuurverf heeft een aangename, natuurlijke geur, is milieuvriendelijk en is een natuurlijke verf. Het geeft een unieke, matte afwerking, wat vooral in landelijke woningen erg mooi is. Daarnaast zijn deze verven 'ademend'. Het verstikt de muur niet en zo kunnen vochtproblemen worden voorkomen. Er zijn vele standaard kleuren en daarnaast kan de gewenste kleur ook gemengd worden.

kalkverf_kleurkaart_klein

Krijt en kalkverf
Kalkverf geeft een mat, niet-egaal en natuurlijk resultaat. Krijtverf zorgt voor een egale matte afwerking. Krijtverf is naderhand makkelijker over te schilderen met andere verf, bij kalkverf ligt dat moeilijker. Een nadeel van beide verven is dat ze wel gevoeliger zijn voor vuil. De foto's op deze pagina zijn voorbeelden van kalkverf.

kalkverf3_kleinkalkverf4_klein

Opmerking bij de linker foto: op vochtige plaatsen zoals de badkamer, keuken of traphal kan een watergedragen vernis aangewezen zijn.

Terug

Terug naar Decoratieve technieken
Welkom
Schildersbedrijf
Verf-en behangspeciaalzaak
Kleur en technisch advies
Decoratieve technieken
Winterpremie en BTW
Beglazing
Referenties
Contact